Rafa Gisbert – Cato

Inicia els seus estudis a la dolçaina a partir dels 10 anys a la atenció del dolçainer Joan Martinez, als pocs anys de tocar la dolçaina entra a formar part del grup La Xafigà, que, per aquells temps estava dirigida baix la batuta d’en Jose Rafael Pascual Vilaplana.
En aquesta agrupació recorreria bona part de la Comunitat Valenciana i participarien amb espectacles de Xarxa teatre i actuacions en el C.A.T. de Barcelona.
També tindria com a professors a Xavier Richart i Hipolit Agulló en el cual acabaria els estudis de dolçaina en l’Escola de música tradicional La Xafigà obtenint un notable en el últim curs.
Gracies a la incursió a la música Folk coneix el sac de gemecs i comença a estudiar-lo de la ma de Francesc Sans i Bonet, poc mes tard s’interessaria per altre instrument, el saxofon, per tal d’ampliar coneixements.
Al poc temps d’estudiar saxofòn entraria a formar part de la plantilla de Xarxa teatre recorrent gran part d’Europa arribant fins a Dinamarca o Eslovenia, i també actuacions a Caracas (Venezuela) i a tot arreu d’Espanya i la Comunitat Valenciana.
Cal destacar participacions amb grups com Rodamons i Crú, i Urbalia Rurana amb
Maurizio Martinotti, i fou membre dels grups L’ham de foc i Aljub.
Actualment també es membre de la unió musical de Muro i ha donat classes de sac de gemecs, gaita i dolçaina a l’escola de música tradicional La Xafigà, grup l’Arraix de Campello, La degollà i El rebuig d’Alcoi, grup El sogall de Castalla i als pobles de Agres i Alfafara.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.