escola

Logo escola

Logotip de l’Escola

L’Escola de Música Tradicional “La Xafigà” es un centre docent de formació musical que té com a objectiu principal l’ensenyament de la música i els instruments tradicionals que ens envolten, principalment la dolçaina i el tabal. Va dirigit a qualsevol persona, sense cap distinció, a la que se li proporcionarà una formació artística que done garanties de la seua qualitat com a  músic aficcionat o professional, així com un coneixement ampli del context en que haurà de desenvolupar la seva tasca artística.

L’Escola de Musica Tradicional “La Xafigà” de Muro (Alacant) està inscrita en el Registre de Centres Docents de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana des del curs 1996/97 amb el numero 03014290. Aquest fet, garanteix que dispose d’unes instal·lacions idònies per l’ensenyament musical i que el professorat que imparteix les assignatures estiga avalat, entre altres perfils, per una titulació escaient.

Telèfon de contacte: 966 516 901
E-mail: escola@laxafiga.com

 

L’Escola com a llançadora

L’Escola de Musica Tradicional La Xafigà de Muro es concep com la llançadora per continuar estudiant música o per integrar-se en el grup. Afició o professió, el cas és que les escoles de música pretenen ser centres preparatoris per nodrir els grups de música o servir d’inspiració per continuant estudiant al Conservatori. Cal dir, en aquest sentit, que els títols oficials només els expedeixen els Conservatoris o Centres Autoritzats i, actualment, ja comptem amb la titulació professional de dolçaina a la nostra comunitat a la que, des de la nostra escola, també preparem per a presentar-se a la prova d’accés.

Sens dubte és una porta oberta a continuar estudiant o a aspirar a formar part de La Xafigà. Si s’opta per esta segona opció, que al cap i a la fi, aquest és el motiu principal pel qual es constitueix l’Escola, l’exigència dels professors és màxima. Ells són els qui en el claustre diuen si un alumne en concret està preparat per a ser meritori. Meritori és aquella persona que pot tocar al si del grup com a principiant. La seua tasca es tocar amb la resta de músics en actuacions i fer mèrits, amb l’objectiu final de ser acceptat com a un membre més del Grup de Dolçainers i Tabaleters La Xafigà. En les memòries curriculars del centre hi ha alumnes que al llarg del seu aprenentatge mostren aptituds musicals, però perden el seu interès; altres que posen molta il·lusió, però no tenen les aptituds musicals massa desenvolupades i tampoc arriben a ser acceptats a la primera; i hi ha d’altres que tenen il·lusió, tenen capacitat, treballen bé i cada dia toquen millor. Aquests últims són els candidats òptims per ser durant un any complet alumnes meritoris. Passat l’any de prova i superades totes les actuacions, els assaigs i vist el seu progrés a les classes, poden formar part de la cantera de músics de La Xafigà.

Ara toca continuar estudiant, aprenent, ensenyant, tocant, sentint, escoltant i gaudint de fer música amb els nostres instruments.