Jaume Gosálbez Vallés -DOLÇAINA-

Naix a València l’any 1972, traslladant-se als pocs anys a Ontinyent on començà els seus estudis de música al Centre Musical “José Melchor Gomis”, amb els professors Vicente Pérez Jorge i José Mª Ferrero Pastor.

En traslladar-se a Muro l’any 1985 estudia saxo amb Salvador Martínez Richart i Llenguatge musical amb Mª Ángeles Palacios a l’Escola Municipal de Música. A aquesta escola s’inicia en la dolçaina amb el mestre Joan Martínez. Estudis que continua al Conservatori Municipal «José Iturbi» de València amb el professor Xavier Richart, on finalitzà els estudis no reglats que oferia aquest conservatori. Cursa estudis de Grau Mitjà de Saxo al Conservatori Professional d’Ontinyent.

Posteriorment obté la Llicenciatura en Història i Ciències de la Música a la Universitat de la Rioja, el Master en Investigació Musical de la VIU i el Títol Professional de Música en la especialitat de dolçaina al Conservatori Municipal d’Albaida. Estudià direcció de Banda amb José R. Pascual Vilaplana a l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida. És també Enginyer Tècnic Industrial en les dos especialitats de Tèxtil per la UPV-EPSA.

Dirigeix el grup de músics de la companyia Xarxa Teatre, de la qual forma part des de 1993. Ha col·laborat amb moltes formacions a l’àmbit del folk i bandístic (Carlos Nuñez, Kepa Junquera, Maurizzio Martinotti, Luétiga, David Cervera, Tres Fan Ball, Cendraires, Cardaors i amb les bandes de Muro, Xixona, Banda Municipal d’Alacant, Carlet, Albaida, Cocentaina, Alcoi, Ontinyent, La Canyada, Puçol, Campello, Filharmònica de la Universitat d’Alacant, …). També va formar part amb la dolçaina i el saxo del grup de rock en valencià Situació Extrema.

Actualment realitza la seua tasca docent com a professor de dolçaina a l’Escola Comarcal de Música del Comtat, i Escola de Música Tradicional La Xafigà i.

Es membre del grup de folk Urbàlia Rurana. Dirigeix els grups de dolçaina i percussió Raval Jussà d’Albaida, i La Xafigà de Muro, del qual és membre, i també és músic de la Unió Musical de Muro.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.