Cristobal Rentero -RONDALLA VALENCIANA-

S’inicia als dotze anys en la recuperació i difusió de la música tradicional valenciana estudiant des de llavors diferents instruments de corda i vent tradicionals.

Autodidacta en els seus començaments comença a estudiar dolçaina amb el mestre Alejandro Blay i, posteriorment completa la seua formació en l’Escola Municipal de Dolçaina de València amb el mestre Xavier Richart. Obté el Títol Professional de Música i Premi Extraordinari fi de Grau en l’especialitat de «dolçaina» en el Conservatori Professional Municipal d’Albaida l’any 2015.

L’any 2006 finalitza l’Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions especialitzant-se en Sistemes Electrònics, col·laborant des de llavors en el desenvolupament d’una sordina d’estudi per a dolçaina, així com altres productes relacionats amb la pedagogia musical aplicada a instruments de corda i vent.

Ha sigut professor en els Cursos de Música Tradicional i Popular de Catalunya – FESTCAT 2008, FESTCAT 2010 i FESTCAT 2011, Escola de Música d’Algemesí, Aula de Música Tradicional de l’Arboç del Penedés i de la Fundació Municipal de Cultura de Manises.

Ha col·laborat en multitud de produccions musicals, amb estils que van des de la música tradicional fins a la cançó d’autor passant pel rock, el flamenc, música antiga o la world music. Entre elles cal destacar les realitzades amb Maria del Mar Bonet, Paco Ibañez, Niña Pastori, Carles Dénia, Companyia Nacional de Dansa, Miquel Gil, EVO, Pep Gimeno «Botifarra», Dolçabalocchi, La Tilera, Orquestra Àrab de Barcelona, Paco Muñoz, Aljub, Sva-Ters, Obrint Pas, La Carrau, Magic Cister, companyies «Engrata Teatre» i «Albena Teatre», solista amb les bandes simfòniques d’Alaquàs i Alcàsser, diferents bandes sonores i documentals per a Canal 9, TVE i Tv3.

Actualment és professor de dolçaina en la colla «la Guirigall» d’Alcàsser, colla «El Cascabot» d’Elx, colla «Sant Antoni» d’Alacant; professor d’instruments de corda en l’Escola de Música Tradicional «La Xafigà» de Muro d’Alcoi i en la «Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València».

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.