PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «La Música Tradicional Valenciana. Una Aproximació Musicològica” de Jordi Reig Bravo

L’Ajuntament i la Colla “La Xafigà” de Muro es complauen en presentar el llibre: “La Música Tradicional Valenciana. Una Aproximació musicològica” de Jordi Reig Bravo.

Amb la presencia de l’autor del llibre Jordi Reig i la presentació de Hipòlit Agulló (Coordinador de L’Escola de Música Tradicional La Xafigà de Muro)

 DIJOUS 28 DE MARÇ

Presentació llibre "La Música Tradicional Valenciana"

BILIOTECA MUNICIPAL FRANCESC DE PAULA MOMBLANCH de Muro

Hora: 20.30

Jordi Reig és compositor, arranjador, músic i doctor en Comunicació Audiovisual. En l’actualitat és professor de música de tradició oral, anàlisi, composició i fonaments d’etnomusicologia i música popular espanyola al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. Fruit de les seues investigacions, ha tret a la llum aquest llibre, el qual és un intent de definir la música tradicional i folklòrica valenciana, no només des del punt de vista estrictament musical, sinó també, i sobretot, tenint en compte els plantejaments metodològics i conceptuals de l’etnomusicologia.

   A partir de l’estudi de les peces contingudes en la col·lecció Fonoteca de Materials, es determinen els gèneres tradicionals valencians: cançons de bressol, de batre, del món infantil, romanços, cançons de reunió, cant d’estil, polifonies religioses, balls populars, danses rituals, repertori nadalenc, tocates de dolçaina i tabal… S’aporten transcripcions de tots els gèneres i s’hi inclou un disc compacte amb 131 mostres sonores en format mp3.

3 pensamientos en “PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «La Música Tradicional Valenciana. Una Aproximació Musicològica” de Jordi Reig Bravo

 1. Hola companys. Sóc Pere, membre de la Colla de dolçaina i tabal de Vinaròs. Voldria demanar-vos permís per utlitzar el text que anuncia la presentació del llibre de Jordi Reig, ja que tenim la intenció d’organitzar també la presentació del llibre a Vinaròs, orientada a totes les comarques del nord del País Valencià i sud de Catalunya. Espere la vostra resposta. Gràcies per endavant.
  Pere Garcia

  • Company Pere:
   Serà per a nosaltres un honor que l’utilitzes sense cap dubte. Tot siga per l’engrandiment de la nostra música Tradicional. Salut
   Vicedo.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.