CANVI A LA PRESIDÈNCIA I JUNTA DIRECTIVA DE LA XAFIGÀ

El dolçainer Salva Moreno, malagueny (Mijas) de naixement i establit a Muro de fa uns anys, estarà al capdavant del Grup de Dolçainers La Xafigà de Muro, en una nova i ilꞏlusionant etapa per a aquesta veterana Colla.

Amb l’objectiu de continuar la feina feta per l’anterior junta i continuar creixent com una de les colles de dolçaines i tabals de referència, La Xafigà ha realitzat un canvi en la seua junta directiva. Una renovació per continuar mantenint el llegat de més de 40 anys recorrent els carrers, les places i els escenaris d’arreu del País Valencià amb la millor música tradicional, festera i de tot tipus.

La nova direcció estarà encapçalada pel dolçainer Salva Moreno, que assumeix les tasques de president del grup. Com a vicepresident, estarà el percussioniste Jaume Pascual. Amb el càrrec de secretari de l’organització de tabals i dolçaines, s’ha situat a Guillermo Silvestre, que també toca l’instrument de la dolçaina. Els assumptes econòmics estaran en mans del també dolçainer Ángel Pascual, que ha assumit la responsabilitat de tresorer. La junta directiva de La Xafigà estarà conformada, al seu torn per dos vocals: el dolçainer Josele Ferrando que també serà encarregat de l’arxiu i el percussionista Salvador Insa que durà a terme la important tasca de contractacions i l’obtenció de noves actuacions.

Un canvi als apartats directius de la colla que busca continuar amb la trajectòria musical per la qual es caracteritza a La Xafigà com a un dels grups pioners en l’impuls de la música tradicional al País Valencià. Tots uns canvis perquè les melodies al ritme del tabal i interpretades per la dolçaina tinguen al segell inconfusible de La Xafigà.

La nova direcció vol agrair a l’antiga junta encapçalada per Marcos Olcina i formada per Toni Vidal, Rafael Faus, Sergi Nadal, Jordi Jordà, Josele Ferrando i Salvador Insa la feina realitzada durant aquests anys.

Muro, 31 de Maig de 2023

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.