1ª TROBADA DE SACS DE GEMECS I TAROTES de les comarques del País Valencià

1a mostra sacs tarotes_cartellDins els projectes de l’Escola de Música Tradicional La Xafigà ha estat bàsica la promoció de noves assignatures relacionades en l’àmbit de la música tradicional com a origen de l’escola i del propi grup La Xafigà.

El sac de gemecs ha estat un dels instruments més consolidats al projecte de l’Escola de Música Tradicional La Xafigà, amb professors com Francesc Sans, Cato Gisbert, Sergi Massip entre d’altres. La tarota també havia tingut presencia de la ma del profesor Adrià Grandia. Actualment és Eduard Navarro qui s’encarrega de l’ensenyament d’aquests dos instruments.

L’experiència de la Trobada d’Acordions Diatònics ens ha demostrat que aquesta formula esdevé un punt d’encontre dels sonadors d’instruments amb un nombre reduït d’intérprets. Aprofitant que des de l’aula de Sac de Gemecs i Tarota de l’Escola de Música Tradicional La Xafigà es va encetar l’any passat un cens de sacaires a les comarques del País Valencià, es convoca esta trobada engegant també un cens de sonadors de tarota.

Esperem que ens puguem trobar tots el proper 8 de febrer per gaudir de les experiències acumulades i intercanviar impressions.

Podeu descarregar informació i el cartell dels vincles següents, és possible que el vostre navegador no permeta emplenar el fullet d’inscripció i pot ser siga necessàri obrir el document amb Acrobat Reader o altre lector que ho permeta

ATENCIÓ:

IMPORTANT, CANVIA LA UBICACIÓ I LA PLANIFICACIÓ DE LA TROBADA DE SACS I TAROTES A MURO.

10:00 Tallers:

* Sac de Gemecs amb Francesc Sans Bonet

* Tarota amb Eduard Navarro

11:00 

* Exposició Cornamuses un instrument valencià presentada per l’Associació Cultural “El Mussol” de Quart de Poblet.

* Mostra del Luthiers.

17:00 Assaig de la Cercavila al Centre Cultural

17:30 Cercavila dels participants a la trobada pels carrers del centre de Muro.

18:00

* Presentació del projecte de cens de Sacaires i Tarotes de les comarques del País Valencià.

* Presentació del llibre:

A MITGES

Quadern de repertori per a sac i tamborino

a càrreg del seu autor Francesc Sans Bonet.

* Mostra de sacaires i sonadors de tarota on cada participant ha de tocar una peça o dos sol o en duo o trio.

Finalment no podiem disposar com caldria esperar de l’espai de L’Arxiu municipal i per tal de concentrar totes les activitats de la 1ª TROBADA DE SACS DE GEMECS I TAROTES de les comarques del País Valencià, aquestes es realitzaràn al CENTRE CULTURAL POLIVALENT DE LA VILA DE MURO.

Captura de pantalla 2014-01-28 a les 16.40.11

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.